Cum să mențineți albă și fără pete blana câinelui

Cum să mențineți albă și fără pete blana câinelui
Dacă sunteți proprietarul unui câine cu blana albă, atunci cu siguranță știți deja că aceștia necesită îngrijire suplimentară pentru a le păstra aspectul îngrijit, frumos și curat. În acest sens, vă vom da câteva sfaturi referitor la cum să mențineți albă blana câinelui, lipsită de pete.

De ce câinii cu blana albă au nevoie de îngrijire specială?
Motivul principal este că blana lor albă este mai susceptibilă la pătare. Murdăria, iarba și alte reziduuri pot lăsa urme pe blana câinelui. Iar dacă nu sunt curățate corespunzător, aceste pete pot deveni permanente. În plus, rasele de câini cu blana albă sunt mai predispuse la arsuri solare, deoarece blana lor nu oferă prea multă protecție împotriva razelor puternice ale soarelui.

De ce este blana câinelui albă?
Blana unui câine este albă din cauza unei mutații genetice care provoacă o depigmentare a firului de păr. Aceasta înseamnă că părul nu este capabil să producă nicio culoare, rezultând o blană albă.

Rase populare de câini cu blana albă
Cele mai populare rase de câini cu blana albă cuprind atât rase de câini albi mici, cât și din rase de câini albi mari.
Rase de câini mici cu blana albă includ: Bichon Frise, Bichon Maltez, West Highland White Terrier, American Eskimo, Spitz japonez, Bichon Havanez. Rase de câini albi de talie medie includ: Samoyed, Keeshond, Husky siberian, Malamut de Alaska, Bull terrier, Pudel. Iar câini albi de talie mate includ: Ciobănescul de Pirinei, Câinele de cireadă australian, Berger Picard, Ciobănesc australian, Bichon Bolognez, Border Collie, Briard, Ciobănesc german, Barzoi, Marele Danez sau Ogarul irlandez.

Care sunt provocările deținerii unui câine cu blana albă?
Principala provocare o constituie faptul că un câine cu blana albă necesită puțin mai multă îngrijire a blănii. Acest lucru înseamnă că proprietarii trebuie să acorde mai mult timp acestora pentru a-i face să arate cât mai bine. De asemenea, aceștia trebuie să utilizeze șampoane și balsamuri speciale care sunt concepute special pentru câinii cu blană albă.

Care sunt cele mai bune produse de folosit ca să mențineți albă blana câinelui?

Deși există multe produse pe piață care pretind că albesc blana câinelui, există și produse eficiente, precum: bicarbonatul de sodiu, peroxidul de hidrogen, sucul de lămâie.
Bicarbonatul de sodiu este un excelent agent natural de curățare. Acesta poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria și petele de pe blana cîinelui. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și apoi frecați pe blana câinelui. Clătiți bine cu apă caldă.

Peroxidul de hidrogen este o altă opțiune excelentă care vă ajută să mențineți albă blana câinelui. Amestecați peroxid de hidrogen cu apă într-un raport de 1 parte peroxid de hidrogen la 3 părți apă. Frecați amestecul în blana câinelui și lăsați să acționeze 5 minute. Clătiți apoi bine cu apă caldă. Nu utilizați niciodată peroxid de hidrogen în proporție de 100%.

Testați întotdeauna pe o zonă mică din blana și pielea câinelui pentru a vă asigura că acesta nu prezintă reacții alergice sau iritații ale pielii.

Sucul de lămâie este un agent de albire natural și poate fi folosit pentru a albi blana câinelui. Amestecați sucul de lămâie cu apă într-un raport de 1 parte de suc de lămâie la 3 părți de apă. Frecați amestecul în blana câinelui și lăsați-l să acționeze timp de 5 minute. Clătiți bine cu apă caldă.

Cum îndepărtați petele din blana albă a câinelui?

Mai întâi, utilizați o cârpă umedă pentru a șterge pata. Apoi preparați o soluție dintr-o parte de oțet alb și 2 părți apă. Aplicați această soluție pe zona pătată cu o cârpă sau o perie și lăsați-o să acționeze câteva minute. La final, clătiți zona cu apă curată și ștergeți.

Dacă pata este încă vizibilă, puteți încerca să utilizați o soluție blândă de înălbitor. Pentru a face acest lucru, amestecați 1 parte de înălbitor cu 10 părți de apă. Înălbitorul folosit greșit poate fi foarte dăunător pentru pielea unui câine. Dacă este ingerată, poate fi letal!Vă recomandăm să folosiți un con în jurul gâtului câinelui pentru a evita linsul. Aplicați soluția pe pată și lăsați-o să acționeze câteva minute înainte de a clăti cu apă curată. Testați ÎNTOTDEAUNA pe o zonă mică din blana câinelui pentru a vă asigura că nu are o reacție alergică.

Dacă ați încercat ambele metode și pata este încă vizibilă, poate fi necesar să apelați la soluții profesionale de îndepărtare a petelor, să consultați un groomer profesionist sau un medic veterinar.

Afla cum preveniți petele pe blana albă a câinelui!

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni petele și să mențineți albă blana câinelui, precum:

  • Asigurați-vă câinele dvs. să fie bine îngrijit. Periajul regulat va ajuta la îndepărtarea murdăriei și a resturilor înainte de a avea șansa de a păta blana. Scopul îngrijirii ar trebui să fie nu numai de a curăța blana și pielea animalului dvs. de companie, ci și de a le hrăni! Puteți hidrata blana și pielea câinelui dvs. utilizând produse care conțin ingrediente naturale care mențin blana sănătoasă și strălucitoare. Aceste produse vor face câinele alb ca zăpada!
  • Tăiați unghiile câinelui în mod regulat. Unghiile lungi se pot agăța de lucruri și se pot rupe, ceea ce poate duce la pătare.
  • Luați în considerare utilizarea unui șampon sau spray cu efect de intensificare a albului blănii. Aceste produse pot da strălucirea blanii și pot face petele mai puțin vizibile. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe flacon, deoarece unele dintre aceste produse pot fi dure dacă sunt folosite prea des.

Cum să mențineți albă și fără pete blana câinelui?
Urmând aceste sfaturi, puteți să mențineți albă blana câinelui, astel încât acesta să arate curat și frumos.