De Dr. Becker

Durata de viață canină pare prea scurta, nu-i așa?

Cand un caine de talie mare are 10 ani, el este considerat de vârsta pensionării în anii umani. Rasele uriașe îmbătrânesc cel mai repede dintre toate rasele, dar pana și cei mai mici indivizi la vârsta de 18 ani sunt echivalentul a 90 de ani umani.

Majoritatea proprietarilor de caini devotati doresc să isi păstreze tovarășii lor blanosi cu ei, atâta timp cât este posibil, pana la o vârstă înaintată. Grija pentru un senior fericit si sănătos, inseamna sa ii oferi:

  • Confort fizic și emoțional odata cu inaintarea in varsta a cainelui dumneavoastra
  • Echilibrat, hrana speciilor-adecvate, în special proteine de inalta calitate
  • În curs de desfășurare, oportunități periodice de exercițiu, socializare și stimulare mentală.

FURNIZAREA DE CONFORT FIZIC ȘI EMOȚIONAL PENTRU UN CAINE CARE ÎMBĂTRÂNESTE

Daca cainele tau pare inconfortabil din punct de vedere fizic, este important să nu își asume că este doar o parte naturala a procesului de imbatranire. Doriți să vă asigurați că nu este în durere, astfel încât o vizita la veterinar este în ordine.

Vizitele la veterinar semestriale sunt foarte importante pentru animale de companie mai în vârstă, astfel încât tu și medicul veterinar puteti sta deasupra modificărilor fizice și mentale care pot indica un proces de boala in curs de desfasurare. Cu cât mai repede o problema de sanatate este diagnosticata si tratata, in cele mai multe cazuri, cu atât mai bun este rezultatul.

Păstrarea animalele de companie la o greutate sanatoasa si o activitate fizica corespunzatoare va ajuta la controlul artritei si boala degenerativa a articulatiilor in timp ce el imbatraneste. Ajustări chiropractice, de întindere, exerciții in apă, și acupunctura pot oferi, de asemenea, beneficii enorme în menținerea mobilitatii câinilor în anii lor tarzii.

Există, de asemenea, suplimente care pot fi adăugate la dieta cainelui tau pentru a ajuta la mentinerea tendoanele sanatoase, a ligamentelor, a articulatiilor si cartilajelor. Printre acestea se numără sulfatul de glucozamina cu MSM și membrana de coajă de ou, grasimi gen omega-3 (ulei de krill), ubiquinol, alimente supergreen(verzi) cum ar fi spirulina si astaxantina, formulele naturale anti-inflamatoare (plante, enzime proteolitice si nutraceutice), și Adequan preparate injectabile, care pot stimula în comun lichidul foarte repede la animalele de companie cu artrită.

Masajul facut cu regularitate seniorilor poate ajuta la mentinerea muschilor animalului tau de companie tonifiat și reduce slăbirea care vine cu inaintarea in varsta. Muschii masati sunt mai flexibili, ceea ce face pentru animalul de companie o deplasarea confortabila mai ușoară.

Masajul îmbunătățește circulația și încurajează drenaj limfatic. Acesta poate usura rigiditatea artritei, care ajută animalele de companie să isi mențină mersul normal și stilul de viață activ. Masajul slabeste, de asemenea, muschii din jurul articulatiilor, care ajută la promovarea fără probleme a circulație.

Daca cainele tau are unele driblinguri sau incontinență urinala odata cu inaintarea in vârsta lui (și nu sunt cauzate de o conditie de baza care ar trebui să fie abordată), îi oferă călătorii mai frecvente la olita sau afara. Aveți posibilitatea, de asemenea, sa îl reintroduceti la ladita lui dacă el a fost instruit inițial la ladita.

Daca cainele tau are probleme de auz sau de vedere, folositi indicii de miros, cum ar fi lumânări parfumate și alte produse de aromoterapeutice pentru al ajuta sa găsească drumul în jurul sau.

Luați în considerare achiziționarea sau construirea de rampe pentru un caine care are probleme cu urcarea in masina, pe pat sau in scaunul preferat.
Pentru problemele de somn la câinii mai bătrâni, încercați să măriți nivelul său de activitate în timpul zilei. Lasa animalului tau de companie sa doarma in dormitorul tau. Dormind langa tine ar trebui să ajute fără probleme la orice anxietate care contribuie la neliniștea lui pe parcursul noptii.

Ghideaza-ti cainele cu repere clare și instrucțiuni ușor de urmat, mai ales dacă el dă semne de scădere mentală. Și atunci când vorbești cu, cainele dumneavoastra vorbiti mai liniștit, calm și natural.

IMPORTANȚA PROTEINELOR DE ÎNALTĂ CALITATE PENTRU ANIMALE DE COMPANIE ÎN VÂRSTĂ

Contrar a ceea ce mulți proprietari de animale de companie și chiar medici veterinari cred, studiile indică faptul ca, câinii (și pisicile) au nevoie de mai multe proteine pe masura ce imbatranesc, nu mai puține.

Motivul pentru care formula de mancare pentru cainii superiori cu continut redus de proteine este, datorata faptului ca proteinele de proastă calitate pe care le folosesc este greu de digerat, mai ales pentru câinii mai varstinci care au fost hrănite cu proteine bune toată viața lor.

Sursele proteaginoase oferite folosite de cei mai importanti producătorii de produse alimentare pentru animale de companie exercita o presiune cronică asupra rinichilor și ficatului, astfel încât atunci când un câine sunt în perioada lor de seniori, organele lor nu mai pot face fata în mod eficient. Acesta este faptul pentru care comerciantii reduc aportul de proteine in dietele create pentru animalele de companie varstnice.

Este o situație nefericită, deoarece de fapt, cainele tau are nevoie de proteine mai mult pe masura ce ea imbatraneste – nu mai puține. – în scopul de a menține masa musculare sanatoasa și ca organele si sistemul imunitar sa fie bun. Dar tipul de proteine la care majoritatea câinilor prospera per ansamblu este, cel netratat, și de preferință crud.

CAINII ÎN VÂRSTĂ ÎN CONTINUARE AU NEVOIE DE EXERCITIU, SOCIALIZARE ȘI STIMULARE MENTALA

Seniorii pana și pacienții în vârstă încă mai au nevoie zilnic de exercițiu pentru a-si menține stare bună de sănătate și o structura rezistentă. Desigur câinii mai varstinci nu mai pot exercita sau concura cu aceeași intensitate precum cei tineri, dar ei încă mai au nevoie de plimbari regulate și alte activități fizice adecvate vârstei.

Există trei tipuri de exerciții de întărire, care pot fi, de asemenea, de un ajutor extraordinar pentru a ajuta organismele canine in stadiul de îmbătrânire:

  • Gama-de-mișcare pasiva (PROM), de aceste exercitii pot beneficia atât animalele de companie sanatoase cat si cele aflate într-o incapacitate din punct de vedere fizic.
  • Echilibrul și propriocepția (orientarea spațială și de mișcare) exercitiile ajuta animalele de companie în vârstă să rămână flexibile încurajând totodată, de asemenea, imbunatatirea echilibrului de stabilitate fizică.
  • Exerciții de întărire țintă sunt proiectate pentru a funcționa cu grupele mari musculare care ajuta la intarirea picioarelor, mersului pe jos și alergarea.

Nu contează cât de batran este câinele dumneavoastra, el are nevoie in continuare de interactiune sociala regulată cu alte animale de companie și / sau persoane. Așa cum este cazul cu oamenii pe masura ce imbatranesc, în cazul în care membrul familiei cu patru picioare nu rămâne activ și implicat în viața, lumea lui poate deveni un loc confuz, intimidant. El are nevoie de expunere regulată pentru a ajuta alte animale de companie și oameni, dar aveți grijă să nu supra – stimulati cainele dumneavoastra – perioade scurte de socializare și timpul de joaca în situații controlate sunt ideale.

Îmbogățirea mediului cainelui dumneavoastra mai poate ajuta la atenuarea sau stagnarea confuziei mentale si declinul functiei cognitive, care de multe ori vin cu varsta. Lipirea la o rutina zilnica previzibila poate ajuta la reducerea anxietatii un animal de companie și a incertitudinii mentale.

Jucarii logice, cum ar fi soluția inteligentă K9 oferă stimulare distractiva și mentală.
Suplimente care pot ajuta la îmbunătățirea declinului mental la câinii in stadiul de îmbătrânire inclusiv S-adenosylmethionine (SAMe), vitamina B6, vitamina E, resveratrol, ginkgo biloba, și fosfatidilserină.