floppy ears

Ridicarea urechii la Westie

În primul rând vreau să menționez că ridicarea urechiilor nu are legătură cu pedigree-ul. În multe cazuri când cuibul este prea mare (mai mult decât 5 puiuți) mama cățelușilor nu reușește să alapteze suficient. Nivelul calciului nu este satifăcător mai ales în perioada cănd cresc și dințișorii.

Cățelusul va ridica urechiile în mod normal dupa vârsta de trei luni, mai rar dupa vârsta de 6 luni – un an. Cartilajul urechii nu este destul de tare ca să susțină urechiile, pentru aceasta recomand administrarea unor pastile cu conținut de calciu și fosfor exp. Pet Phos Ca/P=2 sau alte suplimente ce recomanda medicul veterinar.

In primul rând trebuie scurtata blana de pe urechi cu o foarfecă ca să fie cât mai scurta, astfel greutatea care trebuie susținuta este semnificativ mai mica. Se poate face zilnic masaj urechilor pentru stimularea circulației sanguine la acest nivel, de obicei acesta ajută, iar după vârsta de 4 luni dacă încă nu sunt erectate este recomandat folosirea unei benzi adezive.

Eu totdeauna recomand legarea urechilor cu banda adezivă încă de la vârsta de 6 săptâmăni, metoda această fiind cea mai eficientă și rapidă. Mulți dintre proprietari spun că nu vor să chinui puiul, mai bine să aștepte. Nu este deranjant pentru pui, eventual se scarpină ușor. Recomand bandă adezivă zugrav de tip hârtie, galbenă, cu o lățime de ca. 15-20mm care nu se lipește prea tare și când se da jos nu va smulge părul. Trebuie legat două-trei zile la rând apoi lasat timp de o zi ca să ventileze canalul auditiv și această procedură poate fi repetată.

Bandajul în așa fel trebuie făcut, ca urechea trebuie indoită în poziția erectată și lipit în jurul vărfului pe ambele urechi, iar la urmă trebuie legat unul cu celălalt ca să se păstreze distanța normală.

Dacă urechiile cățelușului Dvs. nu sunt erectate se poate încerca remedierea prin bandajare la orice vârstă!

Sursa: westie.webgarden.ro